De school

Algemene informatie
De Eexterbasisschool is een school voor openbaar basisonderwijs. De school ligt in een rustige, kindvriendelijke buurt in Scheemda.
Het ontstaan van de school in Eexta moeten we ergens rond 1400 zoeken. Dit laatste is een vermoeden. Het bewijs zullen we wel nooit vinden. Het zou ook 100 jaar eerder of 50 jaar later kunnen zijn. Hoe er naar school werd gegaan, door de week of een paar dagen in de week of alleen op zondag, zal ook altijd wel onbekend blijven. Meer informatie over de geschiedenis van onze school, staat beschreven onder de kop overige weetjes.

Alle openbare basisscholen in de gemeenten Oldambt (waar Scheemda onder valt), Bellingwedde en Pekela vallen onder de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG). Per 1 augustus 2014 zijn de scholen ingedeeld in clusters van vier scholen. Op onze school is Pieky Jansen als clusterdirecteur aangesteld en Ina Gils als schoolcoördinator.

Onze school heeft rond de 100 leerlingen. De leerlingen zijn verdeeld over 5 groepen. Op onze school werken 7 leerkrachten, daarnaast is er een vakleerkracht voor gym.  Meer informatie over het team en de verschillende groepen staan beschreven onder de koppen Het team en de groepen.